söndag 2 november 2008

ett gott och mycket nyttigt matbröd

Jag har bakat! Händer inte så ofta tyvärr, för det blir ju alltid så himla gott, och det luktar ju fantastiskt under tiden också. Här har ni receptet:

3.5 dl vetemjöl
3.5 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl russin
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
3.5 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
0.5 dl sirap
2 ägg

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och de blöta ingredienserna i en annan
  2. Rör sedan ihop allt och häll över i smorda avlånga formar (sockerkaksformar). Det ser ut som bara litelite på botten men brödet reser sig. Mjöla lite vetemjöl på ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 60 minuter, 175 grader

Inga kommentarer: